Select Page

Bacon Explosion

Bacon Explosion

Bacon Explosion är en riktig fettbomb man gör på grillen, det går säkert bra i ugnen med.

Det är ungefär som en fylld köttfärslimpa som man lindar in i en matta av bacon.

Bacon Explosion 4 port.

500 g fläskfärs
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk av någon rub som passar bra till fläskkött

3 paket bacon, gärna lite tjockare
150 g riven ost
1 röd paprika
mera rub
BBQ-sås

Så här gör man:

  • Blanda färsen med rub och vitlök, ställ sedan i kylen en timme eller längre.
  • Gör en baconmatta som är ca 30x30 cm, kolla filmen nedan om du inte vet hur man gör.
  • Badda in mattan med rub.
  • Platta ut färsen lika stor som mattan och lägg den på mattan.
  • Fyll med resterande bacon som du knapperstekt, riven ost och BBQ-sås, man kan fylla med lite vad man vill, men så här brukar jag göra.

bacon explosion

  • Rulla ihop till en korv och pilla ihop baconet på sidorna så den blir stängd.
  • Rubba hela korven.

bacon explosion

  • Kör på grillen med indirekt värme ca 120-130 grader tillsammans med lite rökved, tills den har en innertemperatur på 65 grader.
  • Skär upp i skivor och servera med t ex klyftpotatis.

bacon explosion

 

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This