Select Page

Ångade kycklinglår i Crock-Pot med mousserande äppelmustsås

Ångade kycklinglår i Crock-Pot med mousserande äppelmustsås

Att ånga mat gör att man behåller det mesta av näringsämnena i råvaran, jag har aldrig provat förut men nu med min nya Crock-Pot som har ångfunktion så måste man ju prova. Det går ju självklart bra att ånga i kastrull också om man har sådan tillsats eller en ugn med funktionen.

Mitt första försök blev kycklinglårfilé med ångade rotsaker som kördes efter kycklingen medans jag stekte en fin yta på den och till det en äppelmustsås

Ångade kycklinglår med mousserande äppelmustsås

Kycklingen
1 kg kycklinglårfilé med skinn och ben
salt och svartpeppar

Mousserande äppelmustsås
3 dl grädde
2 dl mousserande äppelmust (det går bra med vanlig också)
1 msk äppelcidervinäger
salt och vitpeppar

Tillbehör
blandade rotsaker i stavar att ånga
klyftpotatis

Gör så här

  • Starta ångfunktionen på Crock-Poten, ugnen eller vad du tänker ånga i.
  • Salta och peppra kycklingen.
  • Lägg kycklingen på gallret och kör ca 20 minuter.

ångade-kycklinglår-4

  • Under tiden kokar du upp grädde och äppelmust och kokar ner den lite tills den tjocknar, du kan reda den med Matzén om den blir för lös.
  • Smaka av med äppelcidervinäger, salt och vitpeppar.

mousserande-äppelmustsås

  • När kycklingen ångat klart, steker du på skinnsidan tills den får fin färg.
  • Samtidigt kan du ånga på grönsakerna ca 5-10 minuter beroende på tjocklek.

ångade-kycklinglår-2

Servera med t ex klyftpotatis.

ångade-kycklinglår

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This